Afganistanis on uimastite tarbimine plahvatuslikult kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tooroopium
Tooroopium Foto: SCANPIX

Afganistanis on uimastite tarbimine plahvatuslikult kasvanud, narkosõltlaste arv tõusis eelmisel aastal kolme miljoni inimeseni, mis on peaaegu kaks korda rohkem kui 2012. aastal, teatasid ametnikud teisipäeval.

Tänavu on oodata rekordilist oopiumimaguna saaki, seda hoolimata USA-juhitavast kampaaniast seda takistada.

«2005. aastal oli uimastite tarbijaid 900 000, see kerkis 1,6 miljonini 2012. aastal. 2014. aastal kasvas nende arv kolme miljonini, mis on väga murettekitav,» ütles Afganistani tervishoiuminister Ferozuddin Feroz ajakirjanikele, viidates koos USA ametivendadega läbi viidud uurimuse tulemustele.

Uimasteid tarbib umbes 11 protsenti elanikkonnast, mis on maailma kõrgeim näitaja. Maapiirkondades on narkomaane kolm korda rohkem kui linnades.

«Uimastite tarbimine on Afganistani probleem, Ameerika probleem ja probleem kõigi 195 riigi jaoks, kes on ÜRO-s esindatud,» ütles USA tervishoiuministri abi narkovastase võitluse küsimustes William Brownfield.

Oopimimagunat kasvatati 2014. aastal 224 000 hektaril, mis on seitse protsenti suurem maa-ala, kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles