Briti hävitajad saatsid Eesti õhuruumi lähedal Vene lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti hävitaja
Briti hävitaja Foto: SCANPIX

Briti hävitajad Typhoon saatsid teisipäeval Eesti õhuruumi lähedal Venemaa luurelennukit, vahendasid põhjanaabrite meediakanalid Yle ja Verkkouutiset viidates Suurbritannia kaitseministeeriumile.

Briti hävitajad tuvastasid ja seejärel saatsid venelaste lennukit, mis hiljem piirkonnast lahkus.

Suurbritannia saatis 175 sõdurit ja neli hävitajat Eestis korraldatavale suurõppusele Siil.

Suurbritannia kaitseminister Michael Fallon ütles, et taolised tuvastuslennud «toonitavad Suurbritannia elutähtsat panust Balti õhuturbemissiooni».

«Suurbritannia roll NATO õhuruumi kaitsmisel ja meie sõdurite osalemine Eestis toimuvatel õppustel näitavad meie pühendumist NATO ühisesse kaitsesse ja meie spetsialistide tähtsust liitlaste sõjalise kaitsevõime parandamisel,» ütles Fallon.

Leedus Šiauliais baseeruvad NATO õhuturbemissiooni hävitajad tõusid päev varem õhku, et saata Läänemerel rahvusvaheliste vete kohal kaht Vene sõjaväe transpordilennukit. Kaks An-22 lendasid Kaliningradi oblastist Venemaa põhiterritooriumile, ütles BNS-ile ühendstaabi sideohvitser Donatas Suhockis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles