USAs mustanahalise nooruki tapnud politseinik pääses süüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus toimus paigas, kus politseinik Robinsoni tappis.
Meeleavaldus toimus paigas, kus politseinik Robinsoni tappis. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Wisconsinis mustanahalise nooruki maha lasknud politseinikule ei esitata süüdistust, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Võimude hinnangul kasutas politseiametnik õigustatud meetmeid, kui avas tule 19-aastase Tony Robinsoni pihta – politseinikku rünnati ja ta kartis oma elu pärast. Sestap ei ole vajadust teda milleski süüdi mõista. Otsuse peale vallandusid taas protestid loosungi all «Mustanahaliste elud on olulised».

Ohvri perekonna meelest ei ole otsus õiglane, vaid langetatud poliitilistel kaalutlustel.

Tulistamine leidis aset märtsis, kui politsei sai väljakutse korterisse, kust kaebuste järgi kostis kõva lärmi. Juhtunu järel vallandusid mitmetes USA ülikoolilinnakutes meeleavaldused, mille ajendiks oli nii konkreetne juhtum ise kui sage saatuslike tagajärgedega politseivägivald tumedanahaliste vastu.

Samalaadne tulistamine leidis aset ka Baltimore´i linnas, mille meer Stephanie Rawlings-Blake teatas möödunud nädalal, et palus USA justiitsministeeriumil uurida linna politseiameti väidetavaid kodanikuõiguste rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles