Filipiini rannajalatsitehase põlengus hukkus kümneid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone pärast põlengut.
Hoone pärast põlengut. Foto: SCANPIX

Filipiinide pealinna Manila eeslinna jalanõutehases toimunud põlengus sai surma vähemalt 72 inimest, teatas linnapea täna uudisteagentuurile AFP.

Valenzuela linnapea Rex Gatchalian teatas, et eilse katastroofi ohvrite arv on tõusnud 72ni. Linnapea pressiesindaja sõnul pole veel selge, kas kõik tehases viibinud inimesed on nüüdseks leitud.

Linnapea sõnul sai tuli tõenäoliselt alguse hoone peasissekäigu juures tehtud keevitustööst, mis pani plahvatama rannajalatsite tegemiseks kasutavad kemikaalid. Töölised põgenesid seepeale kahekorruselise maja teisele korrusele, kuhu nad jäid aga lõksu. Lähedaste sõnul takistasid inimestel lahkumast akende ees olevad trellid.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: ROMEO RANOCO/REUTERS

Piirkonna tuletõrjeülema Wilberto Rico Neil Kwan Tiu teatel oli hoonel küll avariiväljapääsusid, kuid kummi ja kemikaalide põlemisest tekkinud tiheda musta suitsu tõttu töölised neid ilmselt ei märganud.

Kohalik meedia kirjutas, et ohvrite lähedaste sõnul saatsid sugulased neile tekstisõnumeid infoga, et nad on teisel korrusel, kuid peatselt pärast seda ühendus kadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles