Saudi Araabia tahab naftaajastu jätkumist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftatöötlemistehas Saudi Araabia idarannikul.
Naftatöötlemistehas Saudi Araabia idarannikul. Foto: EPA / Scanpix

 Saudi Araabia ametnik sõnas, et nende suuremate tootmiskuludega riikide survestamises seisnev naftastrateegia töötab. Ning on riigi huvides pikendada naftaajastut. 

Aprillis kergitas kuningriik tootmist 10,3 miljonile barrelile päevas ning ei ole märki sellest, et tootmine väheneks, vahendab CNBC.

«Pole kahtlustki, investorid on viimastel kuudel hakanud kallist naftast eemale hoidma,» ütles Saudi ametnik Financial Timesile.

Rahvusvaheline Energiaagentuur avaldas eile andmed, mis kinnitavad, et USA naftakaevude arv on vähenenud 60 protsenti. Ent agentuur kinnitas ka, et naftakartell OPEC ei ole veel võitmas sõda turuosa üle.

Saudi ametnik sõnas, et riik tahab olla peamine energiatarnija, hoolimata sellest, et fossiilsele energiale on tekkinud palju alternatiive. «Saudi Araabia tahab pikendada naftaajastut,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles