Ukraina asemajandusminister lahkub Jatsenjukiga tekkinud konflikti tõttu ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminstri asetäitjal oli konflikt peaminister Arseni Jatsenjukiga.
Majandusminstri asetäitjal oli konflikt peaminister Arseni Jatsenjukiga. Foto: SCANPIX

Ukraina majandusministri asetäitja Sasha Borovik lahkub ametist seoses peaminister Arseni Jatsenjukiga tekkinud konfliktiga, edastas uudisteportaal Unian.net.

«Jah, see on tõsi ja selles ei ole mul muud valikut, kui valitsusest lahkuda. Täna nad blokeerisid mu elektroonilise kirjavahetuse ning ütlesid mu meeskonnale, et ma ei naase,» seletas Borovik.

Boroviki sõnul tekkis vastasseis märtsi lõpus, kui ta ütles Jatsenjukile, et peab ennast tehnokraadiks, kes peab ausalt rääkima sellest, mida näeb.

«Mulle tundub, et talle minu vaatenurk ei meeldinud,» ütles Borovik, lisades, et majanduarenguminister Aivaras Abromavičius väsis tema eest võitlemast.

Borovik vastutas doonorkonverentsi korraldamise eest ning ütles peaministrile, et Euroopa organisatsioonid ootavad selget plaani, milleks eraldatavat raha kulutataks.

Varem teatas üks Samopomitši fraktsiooni saadik, et Borovik, kes on Ukraina kodakondsuse vastu võtnud Saksa jurist, on töötanud kaks kuud majandusministeeriumis vabatahtlikult, kuna peaminister Jatsenjuk ei ole kinnitanud Abromavičiuse ettepaneku Borovik ametisse kinnitada.

Ukraina valitsus ei ole olukorda kommenteerinud.

Petro Porošenko Bloki parlamendisaadik Oleh Barna ütles, et Jatsenjuk peaks valitsuses toiminud korruptsiooniskeemide tõttu ise tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles