Ungari lubab võidelda ELi määratava migratsioonikvoodi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán
Ungari peaminister Viktor Orbán Foto: SCANPIX

Ungari on vastu Euroopa Liidu plaanile kehtestada liikmesriikidele siduvad kvoodid migrantide vastuvõtmiseks, ütles peaminister Viktor Orbáni personaliülem Janos Lazar neljapäeval.

«Ei saa olla küsimustki, et Ungari lubaks migrante riiki ELi kvoodi alusel,» ütles Janos Lazar pressikonverentsil Budapestis.

EL käivitas kolmapäeval vastuolulise migratsiooniplaani, mis näeb ette siduvate kvootide kehtestamise liikmesriikidele põgenike vastuvõtmiseks.

«Ungari teeb kõik võimaliku, et seda plaani Brüsselis ära hoida,» ütles Lazar.

Ungari on seisnud silmitsi suure migratsioonivooluga, peamiselt Kosovost, kuid ka Süüriast, Iraagist ja Afganistanist. Enamik migrante liiguvad edasi Saksamaale või Austriasse.

Lazar ütles, et Ungaris asüüli taotlevate inimeste hulk on kasvanud 2012. aasta 2700-lt umbes 43 000-ni 2015. aasta esimeses kvartalis ning võib aasta lõpuks tõusta 100 000-ni.

Ungari peaminister nimetas eelmisel reedel raadiointervjuus ELi migratsioonikvootide plaani «hullumeelseks ja ebaõiglaseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles