Noorem Bush: mina ei oleks Iraaki tunginud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush.
Jeb Bush. Foto: AFP/SCANPIX

Vabariikliku partei potentsiaalne presidendikandidaat järgmise aasta valimisteks ja eelmise Ameerika Ühendriikide riigijuhi George W. Bush`i noorem vend Jeb Bush tunnistas, et tema poleks aastal 2003 Iraaki rünnanud. 

«Teades, mida me nüüd teame – siis mina poleks sõjategevust alustanud. Ma ei oleks läinud Iraaki,» sõnas Bush Arizonas peetud kampaaniakõnes. Varasemalt oli mees vastavateemalistest küsimustest korduvalt kõrvale põigelnud, kuid otsustas lõpuks oma vanema venna pärandile vastu astuda.

«Ma ei poe enda nahast välja ütlemaks – minu vend tegi selle asja valesti või minu isa tolle,» ütles Bush siiski. «Seda ei juhtu, see oleks mulle raske. Ma armastan oma perekonda väga palju.»

Ligi 1,7 triljonit ameerika dollarit maksma läinud Iraagi sõjakäigus hukkus rohkem kui 4400 ameeriklast, tuhandeid rohkem sai raskelt haavata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles