Inglise keskpankur: ärge virisege, hakake kulutama!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise keskpanga asepresident Charles R. Bean.
Inglise keskpanga asepresident Charles R. Bean. Foto: SCANPIX

Raha hoiustajad peaksid lõpetama kesiste intresside üle kurtmise ning raha kulutama hakkama, et majandust turgutada, kinnitas Inglise keskpanga (Bank of England) asepresident Charles Bean.

Beani sõnutsi peaksid vanemad inimesed olema kannatusteks valmis, sest on varem kinnisvarahindade tõusust kasu lõiganud ega peaks hoiuseintresside tõusu lootma. Madalad intressid on üks osa strateegiast, vahendab The Telegraph.

Beani väljaütlemised peaks senise majanduskriisi ühed suuremad kannatajad ehk hoiustajad marru ajama, sest ligi viis miljonit penisonäri sõltuvad nende säästudele makstavast intressist. Samas jäävad hoiustele makstavaad intressid elukalliduse tõusule alla.

Ajaleht kirjutab, et tavaline hoiuseintress on kriisieelselt 2,8 protsendi tasemelt kukkunud 0,23 protsendi tasemele.

«Hoiustajad ei peaks lootma, et ka madalate intresside ajal õnnestub panka pandud säästude pealt teenitavast tulust ära elada. Tasuks veidi oma raha ka ära kulutada,» lausus Bean, kelle sõnutsi intressikärbete üks eesmärke oligi elanikke raha kulutama suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles