Texase motojõukude vahel toimunud lahingu järel esitatakse süüdistus 192 inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs Texases Wacos hukkus mootorrattagängide kokkupõrkes vähemalt üheksa inimest
USAs Texases Wacos hukkus mootorrattagängide kokkupõrkes vähemalt üheksa inimest Foto: SCANPIX

Eile leidis Texases Wacos mitme motojõugu vahel aset verine arveteklaarimine ning kohaliku politsei teatel ootab nüüd 192 inimest organiseeritud kuritegevuse paragrahvidega seotud süüdistus, teatas BBC. Tänavalahingus hukkus vähemalt üheksa ja sai vigastada 18 inimest.

Keset päeva aset leidnud intsident, mida mõned pealtnägijad kirjeldasid, kui kaubanduspiirkonna sõjatsooniks muutumist, sai alguse rusikavõitlusest Twin Peaks'i nimelise söögikoha tualetis, ent sealt liiguti peagi edasi ja kasutusele võeti noad, kurikad, ketid ja lõpuks ka tulirelvad. Viie gängi tulevahetusega liitusid ka neid peatada üritanud politseinikud. Gängide liikmed ähvardasid politseile sekkumise eest kätte maksta.

Foto: SCANPIX

Sündmuskohal hukkus kaheksa inimest ning veel üks suri hiljem haiglas. Hukkunud kuulusid jõukudesse nimedega The Bandidos (bandiidid eesti k.) ja The Cossacks (kasakad).

18 vigastatul on nii noa- kui kuulihaavu, paljudel neist mõlemaid.

Väidetavalt sai lööming alguse lihtsast vaidlusest selle üle, kes saab kasutada söögikoha läheduses paiknevat parkimiskohta. Söögikohas viibinud külastajad ja teenindajad varjasid end lahingu eest külmutuskambris.

Üks meediaga rääkinud Waco politseinik ütles, et ei ole midagi nii ränka oma teenistuse jooksul varem näinud.

«See on üks hullemaid tulevahetusi, mis meie piirkonnas eales toimunud,» rääkis Waco politseinik Patrick Swanton.

Foto: Jerry Larson/AP

Löömingu järel arreteeriti ligi 200 inimest ja Waco politsei teatel jäetakse ajutiselt suletuks ka restoran. Julgeolekutöötajad patrullivad piirkonnas, et välistada vägivalla jätkumist. Kardetakse, et mõned gängide liikmed võivad sündmuskohale naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles