Automüük jätkab Euroopas tempokat tõusu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued BMW i8 pistikhübriidid Müncheni tehase parkimisplatsil. Bayeri autotootjal on aasta üle ootuste hästi alanud.
Uued BMW i8 pistikhübriidid Müncheni tehase parkimisplatsil. Bayeri autotootjal on aasta üle ootuste hästi alanud. Foto: MICHAELA REHLE / REUTERS

Euroopas kasvab uute sõiduautode müük juba teist aastat järjest, sealjuures tänavu eriti tempokalt, vahendas Eesti automüüjate liit AMTEL. Aprillis müüdi Euroopa Liidu riikides 1,166 miljonit uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta aprilli müügi 6,9 protsendi võrra.

Tänavu nelja kuuga on Euroopa Liidus müüdud 8,2 protsenti rohkem uusi sõiduautosid kui mullu samal perioodil, ühtekokku ligi 4,7 miljonit uut sõiduautot.

Nelja kuu kokkuvõttes on turg plusspoolel peaaegu kõigis riikides, vahendas AMTEL. Jätkuvalt veavad tõusu suuremad turud, kus nelja kuu müük on ületanud poole miljoni piiri. Suurbritannias ja Saksamaal on uute sõiduautode müük kasvanud 6,4 protsenti ning Prantsusmaal 5,6 protsenti. Eriti heade tulemustega hiilgavad Hispaania ja Itaalia, kus nelja kuuga on eelmise aastaga võrreldes müük kasvanud vastavalt 23,9 protsenti ja 16,2 protsenti.

Balti riikidest kasvas müük aprillis enim Leedus: 23,2 protsenti. Lätis müüdi uusi autosid 16 protsendi võrra enam kui mullu. Isegi Soomes kasvas uute sõiduautode müük aprillis 3,4 protsenti võrra, kuid nelja kuu kokkuvõttes on meie põhjanaabrite autoturg siiski kerges miinuses, teatas automüüjate liit.

Aprillis kasvatasid oma müüki peaaegu kõik suuremad autotootjad. Suurima tõusu tegid Renault, Fiat-Chrysler ja BMW. Jätkuvalt müüb Euroopas enim uusi autosid Volkswageni grupp, kellele järgnevad PSA ja Renault.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles