Colombias kukkus alla kokaiinilastiga lennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdurid ebaseaduslikku kokapõõsa kasvandust valvamas
Colombia sõdurid ebaseaduslikku kokapõõsa kasvandust valvamas Foto: SCANPIX

Colombia õhujõudude lennukite poolt taga aetud kokaiinilastiga lennuk kukkus eile Colombia ranniku lähedal Kariibi merre.

Venezuelast Kesk-Ameerikasse teel olnud lennuki vrakist leiti mehe surnukeha ning Mehhiko pass, edastab AFP.

Colombia võimude sõnul oli põhjaranniku juures alla kukkunud lennukis 1,2 tonni kokaiini.

«Venezuelast Kesk-Ameerikasse lennanud Hawker 600 tungis loata Colombia õhuruumi. Selle tõttu saadeti õhujõudude lennukid seda narkolennukit püüdma,»edastasid Colombia õhujõud.

Colombia sõdurid otsivad alla kukkunud lennuki osi nii maalt kui merelt.

ÜRO narkokaubanduse ja kuritegevuse vastu võitleva organisatsiooni UNODC andmetel toodetakse Colombias aastas umbes 300 tonni kokaiini. 2014. aastal konfiskeeriti selles riigis 166 tonni narkootikume.

Kokaiin jõuab USAsse ja Euroopasse Venezuela, Kesk-Ameerika riikide ja Mehhiko kaudu, kust see transporditakse lennukitega üle Kariibi mere ja Atlandi ookeani.

Colombia valitsusvastased FARC geriljad ja kuritegelikud gängid teenivad narkokaubandusega hiigelsummasid.

Kokaiin ja teised narkootikumid on Colombia relvastatud paramilitaarsetele grupeeringutele üks tähtsamaid sissetulekuallikaid.

Wikipedia: kokaiin (C17H21NO4) on kristalliline tropaanalkaloid, mida saadakse kokapõõsa lehtedest. See on kesknärvisüsteemi erguti ning söögiisu vähendaja, mis loob tarbides eufoorilise heaolutunde ning teeb energiliseks.

Kokaiin võib olla psühholoogiliselt sõltuvust tekitav ning selle omamine ja müümine on enamikus riikides keelatud. Kokaiini regulaarsel tarvitamisel areneb välja kokainism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles