Politsei: Helsingi raharöövi taga on türklastest sugulased

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Helsingis Töölö linnaosas asuva Osuuspankki filiaalist raha minema viimise loo uurimises tekkis uus pööre, varem varguseks nimetatud kuritegu muutus taas raharööviks.

Politsei võttis lisaks varem kinni peetud inimestele kinni ühe 37-aastase soomlase. Esialgne uurimine näitas, et kõnealune mees kirjutas sedeli rahanõudega ja viibis kuriteo ajal pangakontori lähedal seisnud autos, vahendas MTV3.

Tellerilt raha saanud Türgi päritolu 24-aastane mees andis oma välisriided ja raha selle mehe autosse ja põgenes ühiskondliku transpordiga kesklinna.

Soomlane hävitas türklasel kuriteo ajal seljas olnud riided ja andis raha üle röövi korraldanud mehe 23-aastasele sugulasele, kes politsei andmetel on ka kogu kuriteo kavandaja.

Röövi motiiviks on 23-aastase türklase rahapuudus.

Politseinike sõnul näib, et pangatöötaja kuriteos otseselt ei osalenud. Ta oli kuulnud võimaliku röövi ettevalmistamisest, kuid ei võtnud seda tõsiselt.

Kui teller nägi türklast sisenemas, hakkas ta oma elu pärast pabistama ja andis mehele rahaümbriku.

Pangaametnik teadis raha nõudnud meest, kuid ta ei rääkinud omakahtlustest politseile enne, kui sattus ise kahtlustatavaks.

Eeluurimise järgi saab kahte türklast ja ühte soomlast kahtlustada röövis. Tellerit kahtlustatakse
kurjategija isiku varjamises, kuna infosulu tõttu pääsesid kurjategijad koos rahaga põgenema.

Politsei sai eeluurimise ajal oma valdusesse pool rahasummast.

Helsingi ringkonnakohus hakkab kuritegu arutama ilmselt oktoobri lõpus.

Kuritegu toimus 17. septembril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles