Mehhiko maalihkes jäi sadade asemel kadunuks vaid 11 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santa Maria de Tlahuitoltepeci elanikud maalihke järel kadunuks jäänud inimesi otsimas.
Santa Maria de Tlahuitoltepeci elanikud maalihke järel kadunuks jäänud inimesi otsimas. Foto: SCANPIX

Mehhiko lõunaosas asuvat Oaxaca osariiki eile varahommikul tabanud maalihe põhjustas küll suuri kahjustusi, kuid sadade inimeste kardetud hukkumine ei ole kinnitust leidnud.

Oaxaca kuberner Ulises Ruiz ütles kohaliku aja järgi eile hilisõhtul uudisteagentuurile AP, et mudalaviini alla jäänud Santa Maria de Tlahuitoltepeci linnas on kadunud vaid 11 inimest ning hukkunud pole keegi. Varem oli ta teatanud seitsmest surnust.

Enne päästjate kohalejõudmist 9000 elanikuga linna kardeti, et viimaste nädalate jooksul orkaani ja troopilise tormi all kannatanud piirkonnas on hukkunud sadu inimesi.

Viimastel andmetel on kadunud kaheksa last ja kolm täiskasvanut, kelle otsimine eile peatati, kuna paduvihm muutis päästjate liikumise ebakindlal pinnasel ohtlikuks.

Kuberner Ruiz teatas eile hommikul kohalikule telekanalile, et maalihke tagajärjel jäi mudalaviini alla 300 elumaja, kus viibis väidetavalt kuni 1000 inimest. Oaxaca võimud teatasid hiljem seitsmest hukkunust ja vähemalt sajast kadunust, kuid pärast päästetöötajate kohalejõudmist teatas Ruiz, et hukkunuid on neli ja kadunuid 12. Hiljem teatasid võimud, et surmajuhtumid ei ole kinnitust leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles