Kohus kuue Baltimore´i politseiniku üle algab juulis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval vasakult paremale) Caesar Goodson, Edward Nero,Garrett E Miller, (all vasakult paremale) William Porter, Brian Rice ja Alicia White
Üleval vasakult paremale) Caesar Goodson, Edward Nero,Garrett E Miller, (all vasakult paremale) William Porter, Brian Rice ja Alicia White Foto: SCANPIX

USA Baltimore´i kohus esitas kuuele politseile süüdistuse tumedanahalise Freddie Gray tapmises ning juulis algab nende üle kohus.

Prokurör Marilyn Mosby sõnul sai Gray aprillis politseivalve all olles raske lülisambavigastuse, mille tõttu ta suri, edastab BBC.

25-aastase mehe surm tõi Baltimore´is kaasa massilised väljaastumised, milles protesteeriti politseivägivalla vastu.

Varem esitati kahele politseinikule süüdistus ka ebaõiges vangistamises, kuid seekord mitte.

Prokurör Mosby nõudis siis ebaõige vangistamise süüdistust öeldes, et Gray arreteerimine oli ebaõiglane ja illegaalne.

Mosby andmetel tekkis Grayl kaelalülide murd kui politseinikud ta käed jõuga raudu panid ja politseiautosse viisid. Samuti oli vahistatu palunud arstiabi, kuid politsei ei võimaldanud seda talle.

Kohus kuue Baltimore`i politseiniku, Caesar Goodsoni, William Porteri, Brian Rice`i, Edward Nero, Alicia White`i ja Garrett Milleri üle algab 2. juulil.

Kuue politseiniku advokaadi Michael Davey sõnul ei teinud politseinikud noormest arreteerides midagi valesti.

«Nad tegutsesid vastavalt reeglitele, korraldustele ning väljaõppele. Nad on juba enne kohut süüdi mõistetud, kuid faktid räägivad midagi muud,» teatas advokaat.

USAs on juba mõnda aega olnud politsei ja tumedanahalise elanikkonna vahel vastuolusid, kuna politseinike käe läbi on kummalistel asjaoludel hukkunud mitu tumedanahalist.

Gray matuste järgselt puhkesid Baltimore`is rahvarahutused, mis lõpuks paisusid mässuks. Linna saadeti korda taastama Rahvuskaart ja lisa politseijõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles