Lufthansa kaalub oma pilootide pistelist meditsiinilist kontrollimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksa lennufirma Lufthansa arutab juhuslike tervisekontrollide läbiviimist oma pilootide peal, ütles ettevõtte tegevjuht Carstem Spohr päevalehele Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Väidetavalt lukustas Lufthansa tütarfirma Germanwings kaaspiloot Andreas Lubitz end 24. märtsil kokpitti ja suunas lennuki pikka langusesse, mille tagajärjel rammis masin Alpides mäekülge. Kõik pardal olnud 150 inimest hukkusid. Piloot oli varem saanud ravi depressiooni tõttu.

«Etteteatamata läbivaatustest» võib saada «võimalik vahend» tegemaks kindlaks, kas piloodid võtsid korrapäraselt depressiooniravimeid, mis võib viidata võimalikele psühholoogilistele probleemidele, lausus Spohr.

Lufthansa peab väga täpselt uurima «mis tingimustes ja millistel erakorralistel asjaoludel peaksid arstid olema vabastatud oma meditsiinilise konfidentsiaalsuse kohustusest», rõhutas mees.

Vastupidiselt teistele lennuõnnetustele ei saa Germanwingsi õnnetusest «veel teha ühtegi otsest järeldust pardalolijate turvalisuse kohta,» ütles Spohr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles