Tšižov: Kosovo olukord pole jätkusuutlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo lipp.
Kosovo lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa alalise esindaja Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižovi hinnangul pole olukord Kosovos jätkusuutlik.

«Praegune olukord Kosovos pole ei kindel ega ka elujõuline,» ütles Tšižov BNSile antud usutluses.

Tšižovi sõnul ei kutsu Venemaa pooli Kosovo iseseisvuse tunnustamise otsust tagasi võtma, kuid leiab, et praegune olukord ei ole Kosovo probleemi lahendus.

«22 Euroopa Liidu riiki 27st on Kosovot tunnustanud. Ent asi pole üksnes selles viisikus, kes seda pole teinud. Vaid selles, et Kosovot on tunnustanud vaid kolmandik rahvusvahelisest kogukonnast. Ma ei hakka kokku arvutama selle kolmandiku ning mitte tunnustanud kahe kolmandiku elanikkonda, kelles seas on Hiina, India ja teised riigid. Ent isegi ELis ei ole ühtset seisukohta Kosovo osas, kuna viis riiki on mittetunnustamise positsioonil,» märkis Tšižov.

Tema hinnangul võib Kosovo probleemi lahendamise tee võib kulgeda üksnes Belgradi ja Pristina vaheliste läbirääkimiste teel. «Ent need kõnelused peavad puudutama ka staatuse küsimust. Aga albaanlased keelduvad Kosovo staatust arutamast,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles