Postimees Riias: Cameron pani idapartnerluse tippkohtumisel oma šou püsti

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron täna Riias.
Briti peaminister David Cameron täna Riias. Foto: SCANPIX

Täna Riiga Euroopoa Liidu idapartnerluse tippkohtumisele saabunud Briti peaminister David Cameron kasutas üritust selleks, et ühelt poolt nõuda ELi poolt Suurbritanniale õiguse andmist sisserände kontrollimiseks ja teiselt ähvardada vastasel juhul blokist lahkuda.

«Kui me ei saa soovitud muutusi, ei välista ma midagi,» ütles Cameron ajakirjanikele antud pressikonverentsil.

Cameron sõnul teab Suurbritannia, et on ELile suure diplomaatilise ja sõjalise jõuna vajalik ning ka liikumisvabaduse vastu pole riigil iseenesest midagi, lihtsalt siis, kui see arutuse all oli, ei peetud seda Cameroni hinnangul nii laiaulatuslikult silmas.

Cameron lubas Briti üldvalimiste eel – mille konservatiivid üllatuslikult võitsid -, et Briti ELi liikmelisus vaadatakse üle ning 2017. aastal läheb küsimus rahvahääletusele. Cameron toetab mõtet, et Suurbritannia võib jääda ELi, kui ühendus viib läbi reformid, mis annaksid riigile õiguse sisserännet ise kontrollida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles