Ollila tunnistas probleeme Nokia juhtimistavades

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Elop ja Jorma Ollila (paremal).
Stephen Elop ja Jorma Ollila (paremal). Foto: SCANPIX

Nokia direktorite nõukogu esimees Jorma Ollila tunnistas YLE TV1 saates «A+» probleeme firma juhtimistavades.

Ollila rääkis, et uus tegevjuht Stephen Elop toob Nokiasse loodetavasti värskeid tuuli ja uudset innustavat juhtimisstiili, mille toel suudaks firma sobituda kokku nüüdisaegse maailmaga.

Ollila rõhutas Nokias töötavate inimeste nutikust, kuid tunnistas probleeme juhtimise kõigil tasanditel. «Nüüd hakatakse nendega tegelema,» rõhutas ta.

Ollila ei usu, et juhtimisprobleemide taga olid liiga kõrged palgad. Pigem tuleb nüüd taas leida üles nn nälg ja tahe loova töö tegemiseks.

Firmajuht tunnistas, et viimased 15 aastat on Nokias tuntud enesega rahulolu ja ettevõttes pole olnud sellist pressingut ja uue otsimise tahet, nagu oli see 1990ndatel ja isegi veel 2000ndate alguses.

Nüüd tuleb need uue juhi abil ja hea juhtimisstiiliga üles leida, jutustas ta.

Enda tulevikuplaanide kohta vihjas Ollila, et on tegelikult valmis jätkama direktorite nõukogus ka pärast 2012. aastat. Praegu on ta lubanud olla firma eesotsas just selle aastani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles