Eestist pärit töötut süüdistatakse Briti internetipankadest raha varastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti võimud on esitanud süüdistuse 11-le Ida-Euroopast pärit inimesele, keda kahtlustatakse sealsetest internetipankadest raha varastamises. Süüaluste seas on ka üks Eestist pärit isik.

Nn troojalase-programme kasutades kontodelt miljoneid varastanud rühmituse liikmed peeti kinni teisipäeva varahommikul aset leidnud haarangu käigus. Kokku arreteeriti 20 inimest, üheksa neist vabastati eile süüdistust esitamata, kirjutas portaal pcworld.com.

Enamikku 11 kahtlusalusest süüdistatakse pettuses ja rahapesus. Täna hommikul peaksid nad ilmuma Westminsteri kohtu ette.

Politsei teatel teenis rühmitus kolme kuu jooksul kuus miljonit naela (109 miljonit krooni), nakatades personaalarvuteid variandiga troojalasest Zeus. Programmi abil saadi juurdepääs pangakontodele, kust kanti raha üle jõugu kontrolli all olevatele kontodele.

«Oleme laiali lõhkunud hästi organiseeritud kriminaalse võrgustiku, mis kasutas peeneid meetodeid, et süütute inimeste kontodelt suure hulga raha kantida,» teatas Londoni politsei.

Arvatavad kurjategijad töötasid veebidisainerite, poetöötajate ja juhutöölistena, mitmed olid töötud.

BBC teatel süüdistatakse pettuses ja rahapesus ukrainlasi Yuriy Korovalenkot (28), Yevhen Kulibabat (32) ja Roman Zenykki, (29), lätlasi Karina Kostrominat (33), Ivars Poikansit (29) ja Kaspars Cliematnieksit (24), Eestist pärit töötut Aleksander Kusnerit (27) ja valgevenelast Eduard Babarykat (26).

Üksnes pettuses süüdistatakse ukrainlasi Milka Valerijit (29) ja Iryna Prakochykki (23). 34-aastast grusiini Zurab Revazishvilit süüdistatakse identiteedivargusega seotud kuritegudes.

Kõigi süüaluste elukohaks on märgitud Londonist põhjas asuva Essexi krahvkonna asulad Chingford, Romford või Harlow.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles