Tiido: Duda võit võib näidata, et poolakad on tänasest valitsusest tüdinenud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrzej Duda tütre Kinga ja naise Agata vahel.
Andrzej Duda tütre Kinga ja naise Agata vahel. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Eesti suursaadik Poolas Harri Tiido hinnangul on veel vara öelda, millist mõju uus Poola president Andrzej Duda ühiskonnas ning poliitilisel maastikul omab, kuid Duda võit võib näidata seda, et poolakad on praegusest valitsusest tüdinenud.

Eesti suursaadik Poolas Harri Tiido ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et muutus presidendikandidaatide toetusreitingutes toimus päris kiiresti, vahendas ERR Uudised.

«Paar kuud tagasi oli Komorowski toetus 67 protsenti ja see sulas kiiresti seetõttu, et tema partei ei teinud erilist valimiskampaaniat ning inimesed võivad olla tüdinenud kaheksa aastat võimul olnud valitsusest,» arvas suursaadik Tiido.

Eesti suursaadik Poolas lisas, et valimistulemusi mõjutas ka põlvkondade vahetus.

«Mingisugune võimalus võib olla, kuid palju oleneb sellest, mis tulemusega lõppevad parlamendivalimised sügisel ehk praegune Duda võit kajastub ka üldvalimistel ja milline saab olema uue valitsuse koosseis,» selgitas Tiido, kes leidis, et tegemist on määramatustega, mida veel ei teata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles