Alpimõrvad võis toime panna endine Võõrleegioni sõdur

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei Chevaline´is, kus tapeti Iraagi-Briti perekond ja prantslasest jalgrattur
Prantsuse politsei Chevaline´is, kus tapeti Iraagi-Briti perekond ja prantslasest jalgrattur Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Alpide piirkonnas 2012. aastal toime pandud Iraagi-Briti perekonna ja prantslasest jalgratturi mõrvade taga kahtlustatakse olevat endine Prantsuse Võõrleegioni sõdur Patrice Menegaldo, kes tappis end möödunud aastal.

Uurijad küsitlesid möödunud juunis endalt elu võtnud Menegaldot kui Saad al-Hilli, ta naise Iqbali , ämma Suhaila ja prantslasest jalgratturi Sylvain Mollieri surmajuhtumi ühte tunnistajat, kuid kohe teda kahtlusaluseks ei peetud, edastab The Guardian.

Krimiuurijate sõnul sobis Menegaldo liikumine piirkonnas professionaalse tapja omaga ning selle tõttu sai temast hiljem kahtlusalune.

Prantsuse Annecy piirkonna prokurör Eric Maillaud kinnitas, et endine sõdur pandi kahtlusaluste nimekirja etteotsa kohe kui ilmnesid teatud inkrimineerivad faktid.

Iraagi päritolu satelliidiinsener al-Hilli ja teised ta pereliikmed lasti maha 2012. septembris Chevaline`is nende BMWs. Samas oli ka kolme lapse isa Mollieri surnukeha.

Al-Hilli pere kaks tütart jäid ellu. Vanem tütar, seitsmeaastane Zainab sai haavata, kuid noorem, nelja-aastane Zeena peitus ema surnukeha alla ja jäi vigastamata.

Prokurör Maillaud sõnas, et Menegaldo oli tuttav jalgrattur Mollieri elukaaslase Claire Schutziga.

«Tegemist oli kohaliku tapmisega, mitte laialdase kuritööga. Selle pani suure tõenäosusega toime Uginest pärit endine Võõrleegionäri sõdur. Ta oli keskealine mees, kes võttis endalt lõpuks ise elu, jättes maha hüvastijätukirja, milles seisab, et ta ei talu kahtlusaluseks olemise pinget,» teatas prokurör.

Maillaud lisas, et Menegaldot kuulati alguses üle kui Schutzi ja Mollieri tuttavat, kuid mitte kui kahtlusalust. Ta muutus kahtlusaluseks alles pärast taustauuringuid, millest ilmnes, et tal olid psühholoogilised probleemid.  

«Kas see võis olla tema? Kas ta kahetses tehtut ning võttis siis endalt elu? Kui see nii ei olnud, siis ei ole ta enesetapp selgitatav. Tal olid nii oskused kui relvad, et panna need mõrvad toime,» teatas prokurör.

Kinnitamata andmetel oli ekssõduri sihtmärk jalgrattur Mollier ning al-Hillide pere oli lihtsalt valel ajal vales kohas.

«Minu arvates püüavad uurijad midagi varjata. Nad teavad tapja isikut ning, et sihtmärk oli tegelikult Sylvain Mollier, mitte minu vend ega tema pere,» lausus tapetud mehe vend Zaid al-Hilli möödunud aastal.

Al-Hilli vendadel tekkis 2011. aasta oktoobris vaidlus Ühendkuningriigis Surreys Chessingtonis asuvaühe miljoni naela väärtusega kinnisvara suhtes. Uurimine näitas, et see vaidlus ei olnud siiski tapmistega seotud. Vend arreteeriti 2013. aasta juunis kahtlusalusena, kuid hiljem vabastati tõendite puudumisel.

Õli valas tulle veel ka aspekt, et Iqbal al-Hilli hoidis kontakti oma ameeriklasest eksabikaasa Jimmi Thompsoniga. Hiljem ilmnes, et see mees suri al-Hillide tapmise päeval infarkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles