Brasiilia vanglamässus tapeti üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud suvel Brasiilias Paranas aset leidnud vanglamäss.
Möödunud suvel Brasiilias Paranas aset leidnud vanglamäss. Foto: SCANPIX

Brasiilia kirdeosas asuvas Feira de Santana linnas puhkes mäss kohalikus vanglas, tapeti üheksa inimest, teatasid eile võimuesindajad ja politsei.

«Pärast 18 tundi väldanud läbirääkimisi sai mäss lõpuks läbi. Vabastati 70 pantvangi. Üheksa inimest tapeti, neist ühel raiuti pea otsast,» täpsustas politsei eestkõneleja uudisteagentuurile AFP.

Politseiametniku andmetel sai märul alguse pühapäevaõhtuse perekülastuse ajal.

Nugadega relvastatud vangid võtsid pantvangi külastajad, kelle seas oli hulgaliselt naisi ja lapsi.

Vangladirektor Cleriston Leite ütles meediaväljaandele Globo G1, et peamiselt oli tegemist rivaalitsevate jõukude omavahelise arveteõiendamisega.

Vangla on ehitatud 644 vangi jaoks, kuid seal kannab karistust 1467 kurjategijat. Feira de Santana jääb umbes 100 kilomeetri kaugusele piirkonnakeskusest Salvador de Bahiast.

Inimõiguslased on nimetanud elutingimusi Brasiilia vanglates heal juhul keskaegseteks, tavaliselt on tegemist korruptsioonipesadega ja pahatihti juhivad neid kurjategijad ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles