B.B. Kingi tütred kahtlustavad, et isa mõrvati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BB King 2011. aastal esinemas.
BB King 2011. aastal esinemas. Foto: SCANPIX

Las Vegase politsei algatas mõrvajuurdluse bluusilegend B.B. Kingi surma asjaolude väljaselgitamiseks, tütred süüdistavad isa surmas tema abisid.

89-aastane King suri 14. mail Las Vegases. Muusik lõpetas tuuridel käimise alles eelmisel aastal. Sealjuures kannatas ta oma elu kahel viimasel aastakümnel II tüüpi diabeedi käes.

Kingi tütardest kaks - Karen Williams ja Patty King - väidavad, et nende isa mürgitasid tema mänedžer Laverne Toney ja isiklik assistent, edastas meelelahutusportaal Eonline.

«Usun, et mu isa mürgitati, talle manustati aineid, mis aitas kaasa tema enneaegsele surmale,» kirjutasid tütred ametlikus taotlustes uurimise algatamiseks. Karen Williams kui Patty King esitasid kumbki eraldi avalduse, ent selle sisu oli identne.

Kingi elu lõppu varjutasid väidetavalt perekonna ja manageri vahelised vaidlused tema hooldamise üle.

Kingi testamenditäitja Toney ütles, et süüdistustes pole midagi uut - mehe tütred esinevad nendega pidevalt. Kingi advokaat Brent Bryson nimetas süüdistusi naeruväärseteks.

Kohalik koroner kinnitas mõrvajuurdluse algatamist ja ütles, et Kingi säilmeid lahatakse. Lahkamise tõttu on edasi lükatud ka Kingi matused Memphises.

Kingi täht Hollywoodi Kuulsuste teel. Foto: Scanpix
Kingi täht Hollywoodi Kuulsuste teel. Foto: Scanpix Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP

Riley B. King sündis Missisippis vaesesse perre ja kasvas üles puuvilllaistandustes töötades. Ta õppis siiski meisterlikult kitarri mängima ja suundus elama Memphisesse, kus ta alustas 1940ndatel oma muusikukarjääri. Esialgu töötas ta raadiojaamades.

Ta sai esialgu tuntuks kui Beale Street Blues Boy – nimi, millest tulenes ka tema esinejanimi B.B. King.

Ajakiri Rolling Stone nimetas B.B. Kingi aegade parimate kitarristide tabelis kolmandale kohale. Temast eespool olid vaid Jimi Hendrix ja Duane Allman.

Kantribluusi linnarütmidega ühendanud B. B. King pälvis elu jooksul muu hulgas ka 15 Grammy auhinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles