Kurikuulsa Baader-Meinhofi jõugu liige astus kohtu ette

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jürgen Tamme
Copy
RAFi võitlejad tapsid 1977. aasta aprillis Lääne-Saksamaa föderaalprokuröri Siegfried Bubacki ja tema autojuhi Wolfgang Göbeli.
RAFi võitlejad tapsid 1977. aasta aprillis Lääne-Saksamaa föderaalprokuröri Siegfried Bubacki ja tema autojuhi Wolfgang Göbeli. Foto: AP / Scanpix

Stuttgarti kohtus algas täna protsess vasakäärmuslaste Baader-Meinhofi jõugu liikme üle, kes väidetavalt osales Saksa Liitvabariigi prokuröri mõrvas.


58-aastast Verena Beckerit süüdistatakse föderaalprokuröri Siegfried Bubacki ja veel kahe inimese mõrvale kaasa aitamises ning tapmiste organiseerimises. Buback ja tema kaks kaaslast tapeti 1977. aasta aprillis, kui tundmatud kurjategijad avasid tema auto pihta tule, vahendas uudisteagentuur AFP.

Karlsruhes aset leidnud intsidendis sai lisaks Bubackile surma tema autojuht ja veel üks riigiamentik.

Rünnaku eest võttis vastutuse vasakäärmuslik rühmitus Punaarmee Fraktsioon (RAF), mida tuntakse rohkem Baader-Meinhofi jõuguna, kuid nende süüd ei õnnestunud kinnitada. Uurimist taasalustati 2008. aastal, sest kirjal, milles rühmitus võttis Bubacki mõrva eest vastutuse, leiti Beckeri DNAd.

«Me tahame lihtsalt teada, kes on süüdi. Me tahame teada tõde,» ütles tapetud prokuröri poeg Michael Buback kohtus. Tema sõnul on ta 99 protsenti kindel, et tema isa tappis just Becker, keda siiski süüdistatakse vaid mõrvale kaasa aitamises.

1977.-1982. aastail verist kampaaniat alustanud rühmituse sihikul olid peamiselt suurärimehed, pankurid, kohtunikud ja USA sõjaväelased. Becker mõisteti 1977. aasta detsembris eluks ajaks vangi, kuna kohus leidis, et ta osales mitmes tapmiskatses, kuid ta vabastati 1989. aastal.

Süüdimõistmise korral võib Beckerit oodata ees eluaegne vanglakaristus, kuid kohtuotsust ei oodata enne detsembrit.

Tagasi üles