Minister: Ukraina ajakirjaniku kadumine oli seotud tema tööga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina siseminister Anatoli Mogiljov (vasakul).
Ukraina siseminister Anatoli Mogiljov (vasakul). Foto: SCANPIX

Praeguseks ilmselt tapetud Ukraina ajakirjaniku Vassili Klimentjevi kadumine ligi kahe kuu eest oli tõenäoliselt seotud tema tööga, teatas täna Ukraina siseminister.

Harkivi linnas korruptsiooni paljastamisele keskendunud nädalalehte toimetanud 67-aastane Vassil Klimentjev kadus 11. augustil ning siseminister Anatoli Mogiljov on varem öelnud, et ilmselt on ajakirjaniku kadumisega seotud julgeolekuteenistused, kirjutas AFP.

«Kahtlustame, et see, mis juhtus Klimentjeviga, on seotud tema tööalase tegevusega,» ütles Mogiljov täna Interfaxi teatel. Miilits on tema kadumise osas algatanud mõrvajuurdluse.

Klimentjevi juhtum on rahvusvaheliselt laialdast kajastust leidnud. Ukraina ajakirjanike teatel on surve meediaväljaannetele riigis pärast Viktor Janukovitši valimist presidendiks suurenenud.

Klimentjevi kadumine meenutab uuriva ajakirjaniku Georgi Gongadze juhtumit. Tollase presidendi Leonid Kutšma häälekas kriitik kadus 2000. aastal Kiievis. Tema peata surnukeha leiti kaks kuud hiljem pealinna lähedasest metsast.

Sel kuul teatasid prokurörid, et Gongadze tapmise tellis Ukraina endine siseminister, 2005. aastal segastel asjaoludel surnud Juri Kravtšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles