Forbes valis Merkeli üheksandat korda maailma mõjukaimaks naiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

USA ajakirja Forbes toimetus peab maailma mõjukaimaks naiseks endiselt Saksa liidukantsler Angela Merkelit.

Merkel on Forbese mõjukaima naise tiitli pälvinud ka aastatel 2006-2009 ning 2011-2014. 2010. aastal edestasid teda USA esileedi Michelle Obama, toidukontserni Kraft Foods juht Irene Rosenfeld ning telesaatejuht Oprah Winfrey.

Tunamullu tõusis Merkel mõjukamate inimeste edetabelis teisele kohale, jäädes alla vaid USA riigipeale Barack Obamale. Seejuures polnud ükski naine varem nii kõrgele kohale tõusnud. Mullu oli Merkel samas nimekirjas Vene presidendi Vladimir Putini, Obama, Hiina liidri Hiina Xi Jinpingi ning paavst Franciscuse järel viies.

Merkelile järgnesid kõige mõjukamate naiste nimekirjas USA presidendiks pürgiv endine välisminister ja esileedi Hillary Clinton. Ka ülejäänud esikümme oli USA-keskne. Neile järgnesid ameeriklannast ärinaine ja filantroop Melinda Gates, USA Föderaalreservi juht Janet Yellen, USA korporatsiooni General Motors tegevjuht Mary Barra, prantslasest Rahvusvahelise Valuutafondi juht Christine Lagarde, Brasiilia riigipea Dilma Rousseff, sotsiaalvõrgustiku Facebook juhtivtöötaja Sheryl Sandberg, videoportaali Youtube juht Susan Wojcicki ja USA esileedi Michelle Obama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles