Le Pen Moskvas: loodan, et Prantsusmaa taastab oma vabaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen Moskvas.
Marine Le Pen Moskvas. Foto: SCANPIX

Visiidil Moskvas viibiv Prantsusmaa paremäärmusliku Rahvusrinde juht Marine Le Pen kritiseeris teravalt Prantsuse endisi ja praegusi võime.

«Probleem on selles, et Prantsuse valitsus, nii praegune François Hollande'i juhtimisel kui ka Nicolas Sarkozy juhitud eelmine valitsus, on olnud USA mõjule väga altid,» ütles Le Pen.

Opositsioonilise Rahvusrinde juht, kelle erakond võitis mullused Euroopa Parlamendi valimised, tõi näiteks Mistral-tüüpi helikopterikandjate tehingu Venemaa ja Prantsusmaa vahel ning Prantsusmaa riigijuhtide otsuse mitte osaleda 9. mai paraadil Moskvas.

Le Pen avaldas lootust, et Prantsusmaa, mis tema sõnul on liialt USA mõju all, taastab oma väljendusvabaduse ja demokraatia.

Le Pen, kes seisab vastu Venemaa-vastastele sanktsioonidele, sattus kodumaal kriitikatule alla, kui tema erakond sai Vene pangalt mitme miljoni euro suuruse «laenu», mistõttu süüdistatakse seda Kremli-meelsuses. Le Pen põhjendas laenu First Czech Russian Bankist asjaoluga, et teised pangad polnud nõus talle laenu andma. Partei kinnitusel on laenu intress kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles