Wilders: Holland kehtestab burkakeelu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burka.
Burka. Foto: SCANPIX

Parempopulistlikku Vabadusparteid (PVV) juhtiva Geert Wildersi kinnitusel keelatakse Hollandis elavatel mosleminaistel pealaest jalatallani katva riietuse kandmine. 

«Kehtestatakse ka burkakeeld,» kinnitas islamivastase PVV liider täna Haagis ajakirjanikele pärast seda, kui konservatiivsed liberaalid (VVD) ja kristlikud demokraadid (CDA) jõudsid kokkuleppele vähemusvalitsuse moodustamises, mida hakkab toetama ka PVV, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Hollandis hakkavad puhuma uued tuuled,» lubas Wilders, kelle sõnul tulev vähendada ka riiki saabuvate immigrantide hulka. Wilders lubas ka valitsuskulutuste kärpimist 2015. aastaks 18 miljardi euro võrra.

Juuni alguses toimunud üldvalimiste järel ei saavutanud parlamendis ükski erakond enamust ja erakonnad jõudsid vähemusvalitsuse moodustamises kokkuleppele alles nüüd.

PVV islamivastasus on viimastel aastatel aina tugevnenud, partei nõuab moslemite sisserännu keeldu ja mošeede ehitamise peatamist. Pärast Šveitsis möödunud aastal toimunud referendumit teatas PVV, et ka hollandlased soovivad minarettide üle hääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles