Colombia eelmise nädala õhulöögis FARC-ile hukkus ka üks rahuläbirääkijaist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdurid
Colombia sõdurid Foto: SCANPIX

Colombia valitsusvägede möödunud nädalases õhurünnakus mässulistele hukkus üks Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC) delegatsiooni esindajatest rahuläbirääkimistel, teatas rühmitus kolmapäeval.

«Teavitame riiki ja maailma, et seltsimees Jairo Martinez, FARC-i delegatsiooni liige Havanna rahuläbirääkimistel ... oli üks mõrvatud geriljadest,» ütles mässuliste üks komandöridest Pastor Alape.

22. mail toimunud õhulöögis hukkus 26 FARC-i sissi. Võimude teatel oli löök ohvriterohkeim pärast presidendi aprillikuist korraldust rünnakuid jätkata. Mässulised tapsid samas Lääne-Colombia piirkonnas aprillis 11 sõdurit.

Bogotá peab alates 2012. aasta novembrist rahukõnelusi FARC-iga ja eraldiseisvaid läbirääkimisi riigi suuruselt teise sissirühmitusega Rahvuslik Vabastusarmee (ELN). Havannas toimuvate kõneluste eesmärk on teha lõpp Colombia 50-aastasele sisekonfliktile, mis on nõudnud 220 000 inimese elu ning sundinud 5,3 miljonit kodudest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles