Biden mõistis hukka Putini agressiooni Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden mõne aasta eest Kiievis.
Joe Biden mõne aasta eest Kiievis. Foto: Reuters / Scanpix

USA asepresident Joe Biden mõistis kolmapäeval hukka Vene presidendi Vladimir Putini agressiooni Ukrainas ning hoiatas, et lääneriigid peavad olema valmis vajaduse korral reageerima uute sanktsioonidega Moskva vastu.

Biden mõistis hukka Vene presidendi tegevuse piiri taga ning repressioonid kodumaal.

«Me ootame, et ta tegutseks, meie arvates, ratsionaalsemalt ja kui ta seda ei tee, jätkame me vastu seismist sellele, mida ma iseloomustaksin puhta agressioonina,» ütles Biden Washingtoni mõttekojas peetud kõnes.

Biden kannustas juunis kohtuvaid Euroopa liidreid mitte tühistama Venemaale kehtestatud sanktsioone enne, kui Minski relvarahu tingimused on täidetud.

«Sanktsioonid Venemaale peavad jääma ja jäävad paika,» sõnas USA asepresident ja lisas, et liitlased peavad olema valmis rakendama täiendavalt sanktsioone, kui Venemaa liigub uuesti kontaktjoonest kaugemale.

Biden ütles, et arutelu tapva kaitserelvastuse Ukrainale saatmise üle on mõttekas, kuid ta ei kinnitanud sellistele tarnetele otsest toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles