ÜRO: nälgivate inimeste arv on langenud alla 800 miljoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatoidetud laps Kesk-Aafrika Vabariigis
Alatoidetud laps Kesk-Aafrika Vabariigis Foto: SCANPIX

ÜRO raporti kohaselt on maailmas nälgivate inimeste arv nüüd alla 800 miljoni ning ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) teatel võib veel nüüdsete noorte eluajal alatoitumisest ja näljast vabaneda.

Eile avaldatud raporti andmetel kannatab maailmas toidupuuduse all 795 miljonit inimest, kuid samas on  nälgijate arv on alates 1990. aastate algusest kahanenud 216 miljoni inimese võrra, edastab Reuters.

ÜRO lootis varem, et nälgijate arvu kahanemine oleks veelgi suurem, kuid see eesmärk ei ole täitunud. Toidupuuduse all kannatajaid on varasema 23,3 protsendi asemel kogu maailma rahvastikust nüüdseks 12,9 protsenti.

129 riigist 72 riiki on suutnud poole võrra kahandada nälgivate inimeste arvu, kuid Aafrika 24 riigis on seni pidevalt toidupuudust.

Sahara kõrbest lõunasse jäävas Aafrikas kannatab iga neljas inimene alatoitumuse all.

Lääne-Aafrika osades riikides, Aasias, Lõuna-Ameerikas ja Kariibin mere aladel on aga suudetud alatoitumust vähendada.

FAO juht Jose Graziano da Silva on tuleviku suhtes optimistlik ning loodab, et nüüdistehnoloogia abiga suudetakse kogu maailmas näljale piir panna.

FAO ei eita, et maailma osades paikades on toidu tootmisega suuri probleeme, mis on põhjustatud kas loodustingimustest või sõdadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles