Video: julma koduvägivalla all kannatanud mees tõi naise teod raamatus päevavalgele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxime Gaget
Maxime Gaget Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus saatis oma elukaaslase vangistanud ja teda piinanud naise 18 kuuks trellide taha.

Praegu 43-aastane Zakia Medkour tutvus 2007. aastal internetis nüüd 37-aastase Maxime Gaget`ga ning mees kolis üsna varsti naise juurde elama, edastab BBC.

Kuid siis kaotas Gaget töö ning naine varstas mehelt ta panga- ja krediitkaardid ning isikut tõendavad dokumendid.

Medkour hakkas meest nende korteris piinama, sundides teda svamme sööma ja aknapesuvedelikku jooma. Samuti kustutas naine mehe kehal sigarette. Julm piinamine kestis 17 kuud.

Kohtu sõnul näitas see juhtum, et koduvägivalla all ei kannata vaid naised, vaid on ka meesohvreid.

Gaget kirjutas juhtumist toibumiseks raamatu «Ma compagne, mon bourreau» (Minu partner, minu piin).

Prantsuse perevägivalla asjatundjate sõnul on meestepoolne vägivald naiste suhtes siiski sagedamini asetleidev kui vastupidi. Samas teeb politseile koduvägivalla tõttu aastas avalduse umbes 7000 meest.

Statistika kohaselt kaotab koduvägivallas iga kolme päeva tagant elu üks naine ning iga 13 päeva tagant üks mees.

Gaget kirjeldab raamatus, kuidas ta elu muutus ootamatult õudusunenäoks kui ta kolis Medkouri juurde ta 25 ruutmeetri suurusesse korterisse elama. Seal elasid ka naise kaks last.

Mehe sõnul tahtis naine teda tembeldada pedofiiliks ning selle tõttu sundis teda lõpuks magama välisukse juures matil. Ta piinas meest ka sellega, et ei lubanud teda WCsse ning vahel kõrvetas kuumaks aetud noaga.

Prokurörid nõudsid Medkourile viie aasta pikkust vanglakaristust, kuna tegemist on väga vägivaldse isikuga.

Kohus otsustas lõpuks, et ta saab 18 kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse ning veel 18 kuud tingimisi karistuse. Samuti tuleb tal maksta trahvi 200 000 eurot.

Gaget pääses vangistusest tänu Medkouri vennale ja oma vanematele. Mees oli nii kannatada saanud, et talle tehti pärast päästmist kaheksa operatsiooni.

Gaget sõnul lootis ta, et kohus määrab naisele pikema vangistuse kui vaid 18 kuud.

«Saan lõpuks oma elus uue lehekülje keerata ja edasi minna,» lisas prantslane.

Medkouri advokaadi sõnul oli naine julmi tegusid korda saates joobes. Naine sõnas kohtus, et ta vabandab oma tegude pärast ning tegelikult ei ole ta südametu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles