Sõdurid vabastasid haiglast Ecuadori presidendi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori president Rafael Correa
Ecuadori president Rafael Correa Foto: SCANPIX

Ecuadori sõdurid tungisid eile õhtul pealinnas Quitos asuvasse haiglasse, vabastasid president Rafael Correa ja toimetasid ta turvaliselt presidendipaleesse.

Mässavad politseinikud ja riigipead toetavad sõdurid tulistasid haigla lähistel üksteise pihta, vahendas The Guardian. Tulevahetus kestis ligi 35 minutit.

CNNi andmetel sai märulis surma kaks inimest. Punase Risti teatel on üleriigilistes kokkupõrgetes saanud viga 88 inimest.

Presidendi sõnul on politseinike meeleavalduses alguse saanud rahutused riigipöördekatse ja ta kuulutas Ecuadoris välja eriolukorra.

Presidendilossi ette kogunes tuhandeid riigipead toetavaid inimesi.

Correa pidas presidendipalee rõdult emotsionaalse kõne. «Milline lojaalsus, mille toetus,» hõikas president. «See sobib hoiatuseks neile, kes tahavad revolutsiooni peatada relvade abil, aga mitte valimistulemuste toel.»

Riigipea sõnul püüdsid mässavad politseinikud korraldada riigipööret, kuid ebaõnnestusid. Ta ärgitas inimesi võitlema demokraatia eest.

Correa usub, et mässulised politseinikud tahtsid teda tappa. President tänas ihukaitsjaid selle eest, et need teda mässuliste eest kaitsesid.

Ecuadori politseiülem pani riigis puhkenud vägivalla tõttu ameti maha.

Ladina-Ameerika riikide liidrid väljendasid üksmeelset toetust Correale. Seda tegid Ameerika Ühendriigid ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.

Correast sai Ecuadori riigipea 2007. aastal.

Märul OPECi liikmesriigis kergitas naftabarreli hinna 80 dollari lähedusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles