Ukraina president määras Odessa oblasti kuberneriks Mihheil Saakašvili

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odessa värske kuberner Mihheil Saakašvili.
Odessa värske kuberner Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko määras Gruusia endise riigipea Mihheil Saakašvili Odessa oblasti kuberneriks.

«Mitmerahvuselises Odessa oblastis tuleb leida sobivad sõnad kõikidele,» lausus Porošenko täna Saakašviili ametisse vannutamise tseremoonial. Ukraina riigipea kordas sama lauset mitmes keeles, seal hulgas ukraina, vene, rumeenia ja bulgaaria keeles.

Porošenko sõnul on Saakašvili peamisteks tööülesanneteks korruptsioonivastane võitlus, läbipaistvuse tagamine tolliagentuurides ning inimeste õiguste ja demokraatia kaitsmine.

«Tema on isik, kes suudab tegelikkuseks teha ideid ja kes muutis oma riiki (Gruusiat) läbipaistvuse, tõhususe ja korruptsioonivastastes küsimustes, meelitas ligi uusi investoreid, seadis sisse ausad kohtud, kaitses kodanikke ja demokraatiat, ning soovin teda näha Ukrainas - see isik on Mihheil Saakašvili,» ütles Porošenko.

Porošenko sõnul on Saakašvili peamisteks tööülesanneteks korruptsioonivastane võitlus, läbipaistvuse tagamine tolliagentuurides ning inimeste õiguste ja demokraatia kaitsmine.

Ukraina president tänas ka ametist lahkuvat Ihor Palõtsiat oblasti stabiliseerimise eest. Palõtsia oli kuberner alates 6. maist 2014.

Porošenko allkirjastas varasemalt ka määruse Saakašvilile Ukraina kodakondsuse andmisest. Dokument postitati Porošenko veebilehele laupäeval. 

Ülemraada liige Mustafa Nayyem kirjutas Saakašvili kodakondsuse saamisest juba reedel.

Kiievis eksiilis elavat ja praegu Porošenko nõunikuna töötavat Saakašvilit süüdistatakse Gruusias ametiseisundi kuritarvitamises. Viimase hinnangul on süüdistused poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles