Allikad: Lõuna-Jeemenis hukkus autopommiplahvatuses 12 mässulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni politseinik
Jeemeni politseinik Foto: SCANPIX

Lõuna-Jeemenis relvalao lähistel laupäeval toimunud autopommiplahvatuses hukkus 12 huthi mässulist, haavata sai kaheksa inimest, ütles kohalik ametnik.

Vahejuhtum leidis aset Abyāni kubernerkonnas Shoqra rannikulinnas, lausus ametnik.

Tema sõnul viisid rünnaku läbi mässuliste-vastased võitlejad, keda toetab Saudi Araabia juhitud koalitsioon.

Huthide vastu sõdivad valitsusmeelsed võitlejad, sunniitlikud hõimud ja Lõuna-Jeemeni separatistid, keda kollektiivselt tuntakse Rahva Vastupanukomiteedena.

Koalitsiooni lennukid sooritasid õhurünnakuid ka Adeni lõunaosas, ütles sõjaväeametnik.

Viimase kahe ööpäeva jooksul hukkus Adenis üheksa ja haavata sai 132 inimest, ütles tervishoiuametnik AFPle laupäeval.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on märtsis puhkenud Jeemeni konfliktis hukkunud umbes 2000 inimest ja haavata saanud 8000.

Jeemenis algas märtsis relvakonflikt, milles on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed.

Saudi Araabia ja liitlased alustasid õhurünnakuid Hadi võimu taastamiseks 26. märtsil pärast seda, kui mässulised vallutasid suurema osa Jeemenist. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub kümme riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles