Vene välisametkond: sissesõidukeeluga isikute nimekirju ei avaldata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva ei avalda Venemaale sissesõidukeelu saanud isikute nimekirju, teatas välisministeerium pühapäeval.

«Kui Euroopa diplomaatiliste passide omanikel on kahtlusi selle osas, kas neil tekib probleeme Venemaale sisenemisel, on neil võimalik pöörduda Vene saatkondade ja peakonsulaatide poole informatsiooni saamiseks. Välisriikides tegutsevad Vene esindused pakuvad väga kiiresti ammendavat infot Venemaa külastamise võimalikkuse kohta,» seisab Vene välisametkonna pressiesindaja Maria Zahharova kontole suhtlusvõrgustikus Facebook riputatud teates.

Vene välisministeerium andis neljapäeval EL-i Vene esindusele üle nimekirja sissesõidukeelu saanud 89 EL-i liikmesriikide poliitikust ja julgeolekuametnikust, ent ei ole nimistut avaldanud. EL on nimekirja kritiseerinud.

«Me eeldame, et meie kolleegid on saanud avalikult läbi diplomaatiliste kanalite vastused oma küsimustele Vene vastunimekirja koostamise põhjustest ja sammudest, mida Venemaad külastada soovivad Euroopa poliitikud peaksid astuma,» sõnas Zahharova.

«Vaatamata meie arvukatele ja korduvatele EL-ile adresseeritud taotlustele pöörduda enne Venemaale reisimist asjasse puutuva informatsiooni saamiseks Vene konsulaarteenistuste poole, on paljud meie üleskutseid ignoreerinud ja avastanud alles Venemaale saabudes, et lennupiletite ostmine on olnud raiskamine.»

Vene välisministeeriumi kõrge allika sõnul ei soovi ametkond kommenteerida Venemaale sissesõidukeelu saanud isikute nimesid. «Samas kinnitame, et sellised nimekirjad on meie Euroopa partneritele üle antud,» lisas ta.

EL on kehtestanud Moskva rolli tõttu Ukraina konfliktis mitmekümnele Vene ametiisikule viisakeelu ning sanktsioonid riigi pangandus-, energeetika- ja kaitsetööstussektoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles