Stockholmi vetes nähti jälle allveelaeva, mis suure tõenäosusega ei olnud Vene oma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud sügisel otsiti Stockholmi lähistel allveelaeva, mida peeti Venemaa omaks. Amatöörfoto, millel olevat selle allveelaeva pinnale tõusmist näha (kauguses eristuv valge ala).
Möödunud sügisel otsiti Stockholmi lähistel allveelaeva, mida peeti Venemaa omaks. Amatöörfoto, millel olevat selle allveelaeva pinnale tõusmist näha (kauguses eristuv valge ala). Foto: SCANPIX

Rootsi politsei sai möödunud nädalalõpul kodanikelt telefonikõnesid, et Stockholmi lähistel nähti oletatavalt võõrriigi allveelaeva, mis suure tõenäosusega ei pruukinud olla Venemaa oma.

Allveelaev liikus Stockholmi peasadama juurest Fjäderholmarna saarte suunas, kirjutab Expressen.

Allveelaeva märkasid mitmed Stockholmi saarestikus elavad inimesed.

«Arvan, et tegemist oli militaarallveelaevaga. Kui see tõesti oli Vene allveelaev, siis on venelased väga nahaalseks muutunud. Samas ei tea, millega tegemist olla võis,» teatas allveelaeva enda sõnul näinud Bengt Isaksson.

Rootsi meedia andmetel olid politsei telefonid möödunud nädalalõpul allveelaeva kohta saadud kõnedest «punased».

Kummalist alust näinud helistasid ka kaitseväe baasidesse.

«Saime väidetavalt nähtud allveelaeva kohta palju kõnesid. Meie andmetel ei pruukinud see olla Vene allveelaev,» sõnas Stockholmi politsei pressiesindaja Sven-Erik Olsson.

Rootsi ajakirjandus kirjutas, et kaitseväe esindajad tegid eraisiku tehtud amatöörfoto järgi kindlaks, et tegemist ei pruukinud olla militaaralusega, vaid erakasutuses oleva tsiviiltarbelise allveelaevaga.

«Kontrollisime saadud informatsiooni. Nii politsei kui kaitsevägi tegid selle küsimuse lahendamiseks koostööd. See on positiivne, et kui kodanikud midagi kahtlast märkavad, annavad nad sellest meile teada,» sõnas Rootsi kaitseväe pressiesindaja Dag Enander.

Möödunud aasta sügisel toimus Stockholmi skäärides suur sõjaväeline operatsioon, milles otsiti kahtlast võõrriigi allveelaeva, mille kohta siiski kindlaid andmeid ei saadud.

Otsing läks Rootsile maksma umbes 20 miljonit Rootsi krooni (2,1 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles