Inglise veinitööstus lööb müügirekordeid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinituba Piibeleht korraldas Prantsuse veinide õhtu. Foto on illustratiivne.
Veinituba Piibeleht korraldas Prantsuse veinide õhtu. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Inglise veinitootjaid ühendava organisatsiooni English Wine Producers (EWP) andmetel müüsid selle liikmed mullu kokku rekordilised 6,3 miljonit pudelit veini, vahendab The Guardian.

«2014. aasta  näitajad ületavad kõiki seniseid tulemusi,» ütles EWP turundusjuht Julia Trustram Eve. «Pole mingit kahtlust: Inglise veinide müük liigub ülesmäge.»

Veidrike hobist on saanud iseseisev tööstusharu.

EWP andmetel on Inglismaal kokku 572 veinitootjate kasutuses olevat viinamarjaistandust. Põhiliseks tooteks on vahuveinid, kuna nende eest on võimalik küsida kõrgemat hinda, kui tavaveinide puhul. Samuti hinnatakse Inglise vahuveinide kvaliteeti üsna kõrgeks.

Hoolimata viimaste aastate märkimisväärsest kasvust ei ole inglased siiski prantslastele või itaallastele veel nii pea kandadele astumas. Näiteks Prantsusmaa aastane veinitoodang on umbes 7-8 miljardit pudelit ehk üle tuhande korra suurem kui Inglismaa ja Walesi vastavad näitajad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles