Pildid,video ja graafik: Hiina Jangtse jõel läks ümber krusiisilaev, kadunud on sadu inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas Hubei provintsis Jangtse jõel läks tormis ümber kruiisilaev, mille pardal oli üle 450 inimese. Leitud on esialgu vaid viie inimese surnukehad, ent sajad inimesed on veel teadmata kadunud.

Foto: GRAPHIC NEWS

Võimude ja meedia teatel oli laeva Dongfangzhixing (Idatäht) pardal 405 reisijat, viis turismifirma giidi ja 47 meeskonnaliiget. Enamik reisijatest on 50 – 80 aastased.

Päästetud on praeguseks  vaid 14 inimest, kellest osad ujusid ise kaldale. Kolm neist päästeti aga laeva sisemusest - sealt kostuvate karjete ja kopsimise peale lõigati laevakeresse nende välja aitamiseks auk. Vigastatud toimetati piirkonna lähimasse haiglasse.

Päästetööd.                                                                                                                          Foto: Scanpix
Päästetööd.                                                                                                                          Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Päästjad jätkavad laevakere kopsimist, et saada kontakti võimalike ellujäänutega.

Õnnetuspaiga lähistel elavate inimeste teatel ujus mitu pardal olnut kaldale ja teatas õnnetusest politseile, mille esindajad koostöös kalurite ja sõjaväelastega käivitasid päästeoperatsiooni. 

Päästetute seas on ka aluse kapten ja vanemmehhaanik, kelle sõnul sattus laev tugeva tuule tõttu lainetusse ning uppus minutitega. Suur osa pardal olnutes magas siis ning jäi kajutitesse lõksu. Rannavalve andmetel ei saatnud laeva meeskond enne õnnetust hädasignaali. Nii kapten kui vanemmehhaanik on võetud vahi alla.

Päästetöid aeglustavad ja raskendavad tugevad tuuleiilid ja vihm. Piirkonda saadeti ka merepäästealus, mille abil proovitakse kruiisilaeva veest välja tõmmata.

Päästetöötajad  koputavad laevakerel, et saada kontakti lõksujäänud reisijatega.                  Foto: Scanpix
Päästetöötajad  koputavad laevakerel, et saada kontakti lõksujäänud reisijatega.                  Foto: Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Hiina peaminister Li Keqiang lendas sündmuskohale ning lubas, et riik teeb kõik inimeste päästmiseks.  

Laev liikus idas asuvast Nanjingist edelas asuvasse Chongqingi ning teekonna pikkus oleks pidanud olema 1500 kilomeetrit. Alus läks ümber Yangtse jõel Jianli maakonnas Damazhou lähedal eile õhtul kella 21. 30 paiku kohaliku aja järgi. Õnnetuspaigas on jõe sügavus umbes 15 meetrit. 

Reisjate sugulased kogunesid Shangais reisifirma peakontori juurde saamaks informatsiooni, kuid see oli suletud.

Hiina kesktelevisiooni CCTV andmetel kuulub alus firmale Chongqing Eastern Shipping Corporation, mis korraldab Jangtse jõel jõekruiise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles