Moskva geid said esmakordselt loa meelt avaldada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilits saatis laiali geide vastu meelt avaldanud.
Miilits saatis laiali geide vastu meelt avaldanud. Foto: SCANPIX

Võimuvahetus Venemaal Moskvas on juba toonud kaasa väikseid muudatusi, näiteks anti täna esmakordselt Moskva ajaloos geidele luba avalikult meelt avaldada.

Paarkümmend seksuaalvähemuste esindajat kogunes täna lennufirma Swissair peakorteri ette, et protestida oma aktivisti Nikolai Aleksejevi ebaõiglase kohtlemise vastu ettevõtte poolt, vahendab ERR Uudised.

Moskva geiparaadide organisaator Aleksejev ütles, et peab geidele meeleavalduse korraldamise õiguse andmist võiduks, mis näitab seaduse ja terve mõistuse triumfi Moskvas.

Homode suhtes leebem poliitika polnud aga kõigile meeltmööda – tänavale kogunesid geide vastu protesteerijad, kes aga võimude poolt laiali aeti.

Moskva võimude enneolematu kinnitus, et kõik demonstrandid on oma seksuaalsest sättumusest hoolimata seaduse ees võrdsed, annab geiaktivistidele lootust Moskvas peagi ka linna ajaloo esimene edukas homoparaad korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles