USA avaldas kahtluste peletamiseks video USA sõjalaevast möödunud Vene hävitajast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ründelennuk Suhhoi SU-24
Venemaa ründelennuk Suhhoi SU-24 Foto: SCANPIX

USA merevägi avaldas esmaspäeval video, millel on näha Venemaa Suhhoi SU-24 ründelennukit Mustal merel USA hävituslaeva USS Ross parema parda poolt mööda lendamas.

Videost ilmneb, et Vene lennuk ja USA alus on niiöelda rutiinkontaktis, kuigi Venemaa on väitnud vastupidist, edastab CNN.

Shhoi SU-24 ilmus järsku kaugusest ning lendas mööda USA mereväe alusest. Kokku möödus laevast kuus Vene lennukit. USS Ross asus kontakti ajal Mustal merel rannikust 40 kilomeetri kaugusel rahvusvahelistes vetes.

USA kaitseametnike teatel ei olnud videole jäänud Vene sõjalennuk relvastatud ning sellised lennud on tavalised.

Venemaa meedia teatel saadeti need lennukid välja sundimaks USA sõjalaeva Vene territoriaalvetest lahkuma. USA merevägi edastas, et USS Rossi kapten ei muutnud kordagi kurssi ning jätkas rahvusvahelistes vetes missiooni.

USA tehtud video kohaselt lendas Vene sõjalennuk USA sõjaalusest umbes 500 meetri kaugusel, olles samas umbes 180 meetri kõrgusel.

USA mereväe esindajate sõnul ei oleks nad seda videot avaldanud, kuid see oli vajalik Vene meedias ilmunud kirjutiste ümberlükkamiseks.

Ukrainas on olukord seni pingeline, kuna riigi idaosas tegutsevad venemeelsed separatistid. Venemaa on seni eitanud oma relvastuse viimist Ukraina piiri juurde ning separatistide toetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles