Prantslased avaldavad taas massiliselt meelt pensioniea tõusu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane meeleavaldus Rennes'is: "Kas suur valevorst võib olla hea prantsuse mees?" (vasakul) ja "Ma ei puutu õigust minna 60-aastaselt pensionile (Sarkozy 2. mail 2007)".
Tänane meeleavaldus Rennes'is: "Kas suur valevorst võib olla hea prantsuse mees?" (vasakul) ja "Ma ei puutu õigust minna 60-aastaselt pensionile (Sarkozy 2. mail 2007)". Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ametiühingud kutsuvad täna prantslasi tänavatele avaldama meelt president Nicolas Sarkozy plaani vastu tõsta pensioniiga. Korraldajad loodavad, et protestiaktsioonist võtab osa vähemalt miljon inimest.

Kokku toimub üle riigi 229 meeleavaldust. Esimesed rongkäigud algasid Saint-Etienne'is, Clermont-Ferrandis, Calais's ja Aix-en-Provence'is, peameeleavaldus korraldatakse Pariisis, vahendas AFP.

Tegu on neljanda protestilainega Sarkozy kava vastu. Presidendi algatuse kohaselt tõuseks pensioniiga 2018. aastaks 60-lt eluaastalt 62-le. Madala pensioniea viis 1980ndatel sisse president François Mitterrand, varem oli see 65 eluaastat.

Sarkozy sõnul on muudatus riigi majanduse ja pensionisüsteemi tasakaalustamiseks eluvajalik. Senat hakkab seadust arutama tuleval teisipäeval.

Rahvas on küsitluste kohaselt kava vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles