Poola valitsuslennuk pääses napilt õnnetusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embraer 175-tüüpi lennuk.
Embraer 175-tüüpi lennuk. Foto: SCANPIX

Poola seimispiikri Radosław Sikorski ja veel mitu poliitikut täna Prahasse toimetama pidanud lennukil tekkisid vahetult enne õhkutõusu tehnilised probleemid.  

Poola raadio teatel oli Embraer EMB-175LR juba lennurajal õhku tõusmas, kui lennuki piloot stardi viimasel hetkel katkestas ning tagasi Varssavi sõjaväelennuvälja angaari suundus.

«Inimeste silmis võis näha hirmu, kuid kõik oli korras,» kirjeldas Poola Demokraatlikku Vasakliitu kuuluv seimi asespiiker Jerzy Wenderlich. «See oli üsna kõhedusttekitav. Ma olen kogu oma karjääri vältel reisides kokku puutunud paljude ohtlike olukordadega, kuid see näis päris tõsine.»

Wenderlichi sõnul tundus talle, et lennuk tõusis isegi natuke õhku, kuid siis otsustas piloot ootamatult lennuki peatada, millega kaasnes järsk pidurdamine.

«Ma tänan valitsuse lennuki kaptenit ja meeskonda nende professionaalsuse eest ning asespiikrit ja teisi delegatsiooni liikmeid vapruse eest,» kirjutas Sikorski oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol.

Esialgsetel andmetel oli tegemist probleemiga navigatsioonisüsteemis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles