USA kaitseministeerium: Siberi katku baktereid saadeti 54 laboratooriumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kaitseministeeriumi teatel saadeti 29. aprillil kullerfirmaga FedEx elusaid Siberi katku ehk antraksi baktereid USA 17 osariigis asuvasse 51 ning kolme välisriigi Austraalia, Lõuna-Korea ja Kanada uurimislaboratooriumi.

Eilse teate kohaselt on USAs laboratooriumite arv, kuhu need bakterid jõudsid, varem avaldatust suurem, edastab BBC.

Osadele laboratooriumite töötajatele tehti terviseuuring, kuid seni ei ole leitud ühtegi haigestunut.

Kaitseministeeriumi kinnitusel on tsiviilelanike nakatumise oht olematu.  

USA kaitseministeeriumi keemiliste ja bioloogiliste relvade kaitse osakonna juht Franca Jones esitles eile meediale, millistes tingimustes antraksit tohib ühest laborist teise saata.

USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskus The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) uurib, miks ja kuidas elus Bacillus anthracis bakter saadeti paljudesse laboratooriumitesse.  

USA kaitseministeeriumi esindaja Robert Work sõnas meediale, et kuna uurimine alles käib, siis võib ilmneda veel laboratooriume, mis selle intsidendiga seotud on.

Elusad Bacillus anthracis bakterid saadeti posti teel USA sõjaväe Utah osariigis asuva baasi laboratooriumist. Senistel andmetel on tegemist eksitusega, mitte teadlikult saatmisega.

Elusad Bacillus anthracis bakterid saadeti posti teel USA sõjaväe Utah osariigis asuva baasi laboratooriumist. Senistel andmetel on tegemist eksitusega, mitte teadlikult saatmisega.

Sellest laboratooriumist on baktereid ja viiruseid saadetud ülikoolidele ja uurimisasutustele üle kümne aasta.

Wikipedia: Siberi katku ehk antraksit põhjustavad põrnatõvebatsillid Bacillus anthracis. See eostega bakteriliik on pinnases levinud.

Siberi katk on levinud ülemaailmselt nii rohusööjatel loomadel kui ka inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles