Texases hukati lennukiangaari tulistajana tuntud mõrvar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lester Bower
Lester Bower Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis hukati eile 67-aastane mees, kes mõisteti süüdi nelja mehe tapmises 1983. aastal, kuna USA kõrgem kohus ta armuandmispalve tagasi lükkas.

Lester Bower Jr on Texases hukatutest vanim alates sellest, mil seal osariigis 1982. aastal surmanuhtlus karistusena taaskehtestati, edastab BBC.

Prokuröride sõnul lasi Bower Dallasest põhja jäävas Shermanis lennukiangaaris maha neli meest.

Bower ei võtnud tema üle peetud kohtu ajal ega ka vangistuses olles tapmist omaks.

Ta viimased sõnad enne hukkamist olid: «Sellest juhtumist on räägitud ja kirjutatud palju, kuid tõest on see kaugel. Näen nüüd kõike selgemalt ja mul on aeg edasi liikuda».

Bower on kaheksas isik, kes sel aastal on Texases mürgisüstiga hukatud.

Bower oli kemikaalidemüüja ning enne tapmisjuhtumit ei olnud tal kuritegevusega mitte mingit seost.

Politsei sõnul läks Bower Shermani, et seal lennuk üürida, kuid selle asemel lasi ta angaaris olnud maha ja varastas lennuki.

8. oktoobril 1983 kaotasid elu ehitusfirma ja rantšo omanik Bob Tate, Graysoni maakonna asešerif  Philip Good, sisekujundaja Jerry Brown ja Shermani endine politseinik Ronald Mayes.

Bower eitas esmalt lennukiangaaris olemist, kuid läbiotsimisel leiti Boweri kodust Brownile kuulunud lennuki osi.

«Ma kahtesen vaid seda, et mu pere, mu naine ja sõbrad pidid minuga koos kõik selle läbi tegema,» lausus Bower möödunud kuul meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles