Igor Taro Ukraina päevik: 04.06

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mil.gov.ua

Mariinka piirkonnas Donetski lääneserval läks vene üksustel võitlushimu õhtuks üle. Õhtupoole oli veel kaudtule näol järellainetust, kuid hommikuks rahunes asi maha.

Suurema hoo võtsid maha Ukraina poolelt reservina juurde toodud raskerelvad ja soomustehnika, mida tuli rakendada läbimurde ärahoidmiseks. Kaotuste kohta esitavad vastaspooled mõistagi vastakaid andmeid, kuid arvata võib, et ründaja pool oli ebasoodsamas positsioonis ning taandus suuremate kaotustega kui kaitsjad. Mariinka joon pidi olema kergemini kaitstav kui Debaltseve ja lennujaama lähiümbrus.

Mis Venemaa osalust puudutab, siis võib Lavrov (Vene välisminister Sergei Lavrov - toim) rääkida igasugu muinasjutte, aga nn separatistid ise kiitlevad, et Keskusest tuli korraldus jätkata pealetungi ning ka relvad ja moon on selleks piirile ja üle piiri jõudmas.

Seda toetab otseselt ka OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni - toim) avaldatud raport 3. juuni kohta, kus on täheldatud Donetski poolelt tehnika ja raskerelvade koondumist rünnakualale. Täna teatasid Ukraina allikad, et osa raskerelvi liigutasid venelased sealt eemale. Võimalik, et jätkatakse survet teistes naaberpiirkondades - Avdiivka või Gorlivka kandis.

Eks need Ukraina armee üksused otse linnapiiril on venelastele pinnuks silmas. Donetski olulised kommunikatsioonid ja punktid on ukrainlaste tulelöögi ulatuses. Võimalik, et nad proovivad neid jätkuvalt linnast eemale tõrjuda, seda enam, et praegu on ilmastiku poolest seal soodne aeg sõdida. Võibolla ka viimane hooaeg millegi suure ette võtmiseks, enne kui ülevenemaaline sõjaind mööda läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles