Allikas: Pariis pole siiani langetanud otsust Mistralide küsimuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi helikopterikandjad Sevastopol (vasakul) and Vladivostok ankrus Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is.
Mistral-klassi helikopterikandjad Sevastopol (vasakul) and Vladivostok ankrus Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is. Foto: SCANPIX

Pariis ja Moskva ei pea üksikasjalikke läbirääkimisi Mistral-klassi kopterikandjate tarnimises raha tagasi maksmiseks Venemaale, sest Prantsusmaa pole siiani langetanud lõplikku otsust lepingu ühepoolsest tühistamisest, ütles täna sõjalistehnoloogilise sektori kõrge allikas Interfaxile.

«Siiani on palju kirjutatud ja öeldud, kaasa arvatud ka kõrgel tasemel, et Prantsusmaa keeldub Venemaale kopterikandjaid tarnimast. Samas pole me siiani saanud ühtegi ametlikku dokumenti Prantsuse poolelt, mis ütleks, et nad soovivad seda lepingut katkestada,» lausus allikas.

«Need läbirääkimised on kestnud juba aastaid ning nad jätkuvad kuniks tehakse lõplik otsus sellest, kas need laevad tarnitakse või kõik eelmaksumused tagastatakse Venemaale, seal hulgas ka võimalikud trahvid,» ütles allikas.

Allikas tegi avalduse pärast meedias levinud teateid, et Mistraleid ümbritsevad läbirääkimised jätkuvad juunis. Meedia andmeil naasis Venemaal viibinud Prantsuse delegatsioon möödunud nädalal kodumaale. Lahkumise põhjuseks oli väidetavalt Venemaa läbirääkijate esitatud tingimused, mida teine pool pidas vastuvõetamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles