Rick Perry teatas vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Perry
Rick Perry Foto: SCANPIX

Endine Texase osariigi vabariiklasest kuberner Rick Perry teatas neljapäeval USA 2016. aasta presidendivalimistel riigipeaks pürgimisest, lubades teha lõpu ebaõnnestunud juhtimise ajastule.

Perry teatas presidendiks kandideerimisest Addisonis lennujaama angaaris kaasveteranide ja transpordilennuki C-130 taustal.

Rekordilised 14 aastat Texase kubernerina töötanud Perry on vabariiklaste presidendikandidaatide seas üks väheseid sõjaväes teeninud poliitikuid.

Perry pürgis riigipeaks ka 2012. aasta valimistel.

Tal on ette näidata head majandustulemused Texase juhtimise ajast. Perry rõhutas kandideerimiskõnes kuberneride võimet tõsta esile ametis saavutatut, mitte lihtsalt hääletusi ja retoorikat kongressis.

«Juhtimine ei ole kõne pidamine senatis. Loevad teod, mitte sõnad.»

Tegemist oli kaudse rünnakuga Texase senaatori Ted Cruzi, Florida senaatori Marco Rubio ja teiste rivaalide pihta, kel puudub täitevvõimu kogemus.

«Näidakem neile tõelist juhtimist,» ütles Perry ameeriklaste kohta. «Meil on jõudu projitseerida taas Ühendriikide tugevust ja kasvatada majandust. See on põhjus, miks ma kandideerin presidendiks.»

Perry lisandumisega on vabariiklaste presidendikandidaaiks pürgimisest teatanud juba 10 inimest.

Demokraatide seas on kandideerimisest teatanud eksvälisminister Hillary Clinton, Marylandi osariigi endine kuberner Martin O'Malley ja Vermonti osariigi senaator Bernie Sanders.

USA presidendivalimised peetakse 2016. aasta novembri esimesel teisipäeval. President Barack Obama teine ametiaeg lõpeb 2017. aasta 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles