Borneo saare Malaisiale kuuluvat osa raputas tugev maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borneo saare Malaisiale kuuluvat osa raputas reedel 5,9 magnituudine maavärin.
Borneo saare Malaisiale kuuluvat osa raputas reedel 5,9 magnituudine maavärin. Foto: SCANPIX

Borneo saare Malaisiale kuuluvat osa raputas reedel 5,9 magnituudine maavärin, mille tagajärjel hukkus kaks ja viga sai 11 mägironijat, teatasid ametnikud.

Ametnike sõnul oli maavärina kolle 19 kilomeetri kaugusel Borneo saarel Sabah' liidualal asuvast Ranau linnast 54 kilomeetri sügavusel. Epitsentri lähistel asub ka Kagu-Aasia kõrgeima tipuga Kinabalu mägi.

Kohaliku meedia teatel tõid päästjad mäelt alla kaks surnukeha. Hukkunute arvu kinnitas ka Sabah' politseiülem Jalaluddin Abdul rahman.

Mäel on veel lõksus 137 inimest, kes üritavad tasahilju laskuda, ütles Sabah'i rahvuspargi juhataja Jamili Nais. Esialgseil andmeil jõuavad nad baaslaagrisse laupäeva varahommikuks, lisas ta.

Maavärina tõttu on laskumine ohtlikum, sest radadele langes muu hulgas suuri kive, lausus Nais. Päästehelikopterid ei saa maanduda halva ilma ja suurte kõrguste tõttu, lisas juhataja.

Malaisias esineb maavärinaid, ent riik asub väljaspool nn Vaikse ookeani tuleringi ehk seismiliselt aktiivset piirkonda, kus maavärinad on sagedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles